Mål

Institutionens mål er:

  • i samarbejde med forældrene at tilbyde børnene en sund, indbydende og varieret kost, som dækker det enkelte barns ernæringsmæssige behov for proteiner, kulhydrater og fedt

  • at følge de offentlige anbefalinger fra Sundhedsstyrelsen og Fødevarestyrelsen

  • at den mad der tilberedes i institutionen så vidt mulig er tilberedt med økologiske råvarer og afspejler årstidernes vekslen med så megen variation som muligt

  • at øge de økologiske råvarer med 10% pr. år

  • at sukkerindholdet i den daglige kost, begrænses til et minimum

  • at kosten og måltiderne har en pædagogisk funktion, fx ved at barnet kan udvikle sunde madvaner, eller ved at vi arbejder med de sociale aspekter omkring måltiderne

  • at grundlægge børnenes bevidsthed om sund og varieret kost

  • at sikre tilgængelig og opdateret kostinformation for både forældre og personale

  • at kostpolitikken kan være med til at støtte og inspirere forældrene i deres valg af sund mad.