Madlavning som pædagogisk aktivitet

Husets kok vil, en gang om ugen sørge for, at madlavning med en gruppe børn i børnehaven bliver en sjov oplevelse for alle. Børnene får lov til at skrælle, pjaske, bage og koge. Opgaven er, at motivere børnene til at smage og prøve mere. Det er vigtigt, at børnene lære om gode råvarer, og hvad der er i maden. Det er ikke høj gastronomi, men en række simple opskrifter på mad, som de fleste små børn godt kan lide at spise, og som de kan være med til at lave.

Der er meget læring forbundet med madlavning. I Hallandsgården tager vi ansvaret på os og sørger for sund kost og sætter ligeledes fokus på måltidet. Her beror tilberedningen af maden og måltidet ikke på tilfældigheder, men på en helt bevidst pædagogisk strategi. Vi ønsker at stimulere børnenes interesse og lysten til at lære om mad og måske medvirke til, at inspirere jer til nye fælles madoplevelser med jeres børn.

Pædagogiske aktiviteter hvor maden og måltidet indgår:

  • Kokkeskole - Hver torsdag
  • Smørselv frokost – En gang om måneden i børnehaven
  • Bålsuppe – Første fredag i hver måned, hvor børnene er med til at tilberede de friske råvarer
  • Bagedage
  • Fællesspisning
  • Tema - Fra jord til bord
  • Højbede med krydderurter og jordbær
  • Æbleuge.

Mere om aktiviteter