Kost og sundhed

Vi taler med børnene om forskellen på fabriksproduceret mad og fødevarer der stammer fra naturen. Med udgangspunkt i nærmiljøet og de fødevarer og dyr der findes heromkring, introducerer vi børnene til fødevarernes vej - fra dyr og mark - til vores bord.
Børnene indgår i samarbejde med hinanden på tværs af børnehavestuerne og med vores kok, ved at de på skift deltager aktivt i tilberedning af mad i vores pædagogiske køkken. Herigennem bliver børnene præsenteret for et bredt udvalg af forskellige årstidsbestemte råvarer. Vi oplever at børnenes lyst til at være i et køkken, hvor de får lov til at snitte og hakke og have køkkenredskaber i hænderne, smitter af på lysten til at smage på råvarer, de tidligere ikke har smagt.

I institutionen har vi en kostpolitik der er udarbejdet af forældrebestyrelsen, personalet og husets kok. Med den har vi fokus på sunde veltilberedte måltider.

Kostpolitik

Endvidere har vi en sukkerpolitik der er udarbejdet efter princippet sund fornuft. Herigennem vil vi gerne give børnene nogle sunde kostvaner. Vi mener ikke at sunde kostvaner kun er lig med nul sukker tolerance. Vi mener derimod, at børnene skal lære at få et fornuftigt forhold til slik, kager og andre søde sager. Hallandsgården serverer derfor ikke søde sager til børnene i dagligdagen, men ved festlige lejligheder og højtider, bliver der serveret søde sager i moderate mængder.

Sukkerpolitik