Institutionens grund er en del af et naturområde, omgivet af sø, eng og krat. Huset tilbyder alt - fra trygge og nære rammer for de små til eventyr og udfordringer for de store. Her er plads til både udvikling og leg på stuerne, men også mulighed for at se sig omkring i hele huset.
Børnenes hverdag er krydret med oplevelser som cykelture, kokkeskole, teater, rytmik og leg i hallen. Og hver fredag forkæler vores kok, Christina, os med lækker mad til fælles frokost.
Vi viser meget gerne vores skønne faciliteter frem, så ring og aftal et tidspunkt, og vi vil glæde os til at byde jer velkommen.
Huset - Aktiviteter, leg og undervisning
Vi deler børnene op i mindre grupper i dagligdagen, når vi laver aktiviteter, sprogstimulerer, holder samling, spiser osv.
Huset er indrettet således, at det indbyder til, at der skabes en god atmosfære. Der er skabt plads til leg, både med store udfoldelsesmuligheder og plads til leg med hygge og ro.
LINK
LINK
Legepladsen med de mange muligheder
De fantastiske legepladser bruges af alle og er et at vores fælles samlingspunkter - Året rundt!
Vi har en stor legeplads, hvor kvalitet, sanselige oplevelser og motoriske udfordringer, har høj prioritet. Vi har lagt stor vægt på at udnytte området uden indgreb i den eksisterende bevoksning, som består af eg, birk pil, gran og frugttræer. Til alle legeemner og redskaber er der udelukkende anvendt materialer af rubiniatræ og lærketræ.
Legepladsen er inddelt i mange rum, med forskellige funktioner og muligheder.
Det motoriske område
Klatretårn med rutsjebane, rutsjerør og brandmandsstang. En forhindringsbane med motoriske udfordringer som fx balancebom, bjælkebro og tunnelrør.
Landsbyen
Naturområde med hytter, sansehave, ildsted og bålhus med plads til 45 børn. Høje træer der giver skygge om sommeren og hvor de ældste børn har mulighed for at klatre eller svinge sig i tovgyngen.
Område for de 0-2 årige
Stor sandkasse med bukkebruse bro, cykelbane, legehus, tunnelrør, vandleg, bævergynger, sansegynge, spise og legested.
Derudover findes der en boldbane, et gyngeområde, en cykelbane, sandkasse, vandlegeområde og flere udendørs spisepladser.
Indretning og legetøj
Når vi vælger materialer og legetøj, stiller vi store krav til, at de ikke indeholder skadelige tilsætningsstoffer eller kemikalier.
Husets møbler er valgt under hensyntagen til både børn og voksne. Borde og stole er i børnehøjde og voksenhøjde, børnene sidder på Bobles eller taburetter med fodstøtte. De mindste sidder på Trip-Trap stole. Reoler og skabe medvirker til, at legetøj og materialer har faste pladser. Kasser til legetøj er mærket med billeder for at tydeliggøre indholdets funktion, og til hjælp for børnene når der skal ryddes op.
Der er indrettet arbejdsplads til børnehavebørnene med computere og iPad, kridttavle, repos, der benyttes til Playmobil og Lego aktiviteter.
I huset findes også udvalgt børnelitteratur, dukketeater, eventyrdukker og billeder af kendte børnebogsforfattere.
Hallandsgårdens historie
Hallandsgården blev indviet d. 1. oktober 1975, efter initiativ fra Inger Kieler, der tidligere havde arbejdet i Hellebæk børnehave. Sammen med 4-5 andre startede hun arbejdet med at oprette Hallandsgården.
På det tidspunkt, var der kun to institutioner i Ålsgårde, nemlig Hellebæk børnehave og Ålsgårde Børnehave. Der var behov for endnu en god institution i byen. Den perfekte beliggenhed fandt man midt på Hallandsvej, hvor der på det tidspunkt kun lå en stor mark. Inger Kielers mand, Vagn Kieler var arkitekt og tegnede Hallandsgården, der stadig i store træk fremstår med den originale arkitektur, med få om-og tilbygninger.
I begyndelsen var der to børnehavegrupper med 20 børn samt en vuggestuegruppe med 16 børn, fordelt på to stuer. I kælderen indrettede man fritidshjem med plads til ca. 15 børn.
Hallandsgården har siden begyndelsen formået at følge med tiden og huset er tegnet så gennemtænkt, at lokalerne stadig skaber en perfekt tryg ramme for pasning af 80 børn hver eneste dag.
Inger Kielers øje for beliggenheden nyder vi også fortsat godt af. Marken og søen ligger der stadig og selv de helt små kan gå turen til Nordkysthallen. Ligeledes nyder skolegruppen godt af den korte afstand til Apperupskolen, hvilket er medvirkende til at overgangen fra børnehaveliv til skoleliv bliver glidende.
Har man børn både i skolen og børnehaven lettes hverdagslogistikken også væsentligt. Inger Kieler har i sandhed valgt det perfekte sted til Hallandsgården.