Sukkerpolitik

Hallandsgården har em moderat sukkerpolitik.

Børn kommer til mange fødselsdage, fester og andre højtider i løbet af et år. Ernæringsmæssigt er det derfor ikke uvæsentligt, hvad børnene får at spise ved disse lejligheder.

Som institution vil vi gerne bidrage til at give børnene nogle sunde kostvaner – vi mener ikke at sunde kostvaner er lig med nul sukker tolerance, men vi mener derimod, at børnene skal lære at få et fornuftigt forhold til slik, kager og andre søde sager. Derfor har bestyrelsen besluttet at indføre en moderat sukkerpolitik, hvilket vil sige at sukkerindtaget i den daglige kost skal begrænses til et minimum (se også kostpolitik). Hallandsgården serverer derfor ikke kage, slik, is, saftevand eller lignende for børnene i dagligdagen. Undtagelsen er ved festlige lejligheder og højtider, hvor I som forældre oftest er repræsenteret, og derfor selv har mulighed for at sige fra.

Vi har et fælles ansvar for at hjælpe børnene til at skelne mellem sund og usund mad og ligeledes er det vigtigt at vi lærer børnene, at der er forskel på hverdag og fest. Fest skal ikke nødvendigvis forbindes med sukkerindtag. Selvfølgelig er en fødselsdag en festlig begivenhed, men vi vægter at sætte barnet i fokus via pædagogiske indslag, frem for at fokusere på søde sager, der puttes i munden. Derfor har bestyrelsen besluttet, at der ikke må serveres slik, kager, is mm. til fødselsdage og at sukkerindholdet i hjemmebagte boller reduceres til et minimum. Mangler man som forælder inspiration til hvad der evt. kan medbringes, så benyt gerne vores idékatalog under.

Læs mere om vores fødselsdagspolitik