Kostpolitik

I det daglige er en sund kost vigtig for at give barnet energi til dagens udfordringer, og på lang sigt vil gode kostvaner have gavnlig virkning på sundheden og forebyggelsen af sygdomme. Børnene opholder sig mange af deres vågne timer i institution og indtager derfor også en stor del af deres måltider her. Derved får institutionen – i samarbejde med forældrene – et stort ansvar for den kost, barnet får, og for de kostvaner, der grundlægges i den tidlige barndom.

Vi arbejder med sund kost efter princippet: sund fornuft. Det betyder i vores institution, at der er forskel/balance mellem hverdag og fest (sund/usund). Forældre har mange meninger om sund kost. Gennem vores kostpolitik prøver vi, at tilgodese alle.

Spørgsmål omkring kosten i Hallandsgården

Har I spørgsmål eller vil I bare gerne have en opskrift, er i velkomne til at henvende jer til vores kok Christina Schau.

Institutionens mål er:

  • i samarbejde med forældrene at tilbyde børnene en sund, indbydende og varieret kost, som dækker det enkelte barns ernæringsmæssige behov for proteiner, kulhydrater og fedt

  • at følge de offentlige anbefalinger fra Sundhedsstyrelsen og Fødevarestyrelsen

  • at den mad der tilberedes i institutionen så vidt mulig er tilberedt med økologiske råvarer og afspejler årstidernes vekslen med så megen variation som muligt

  • at øge de økologiske råvarer med 10% pr. år

  • at sukkerindholdet i den daglige kost, begrænses til et minimum

  • at kosten og måltiderne har en pædagogisk funktion, fx ved at barnet kan udvikle sunde madvaner, eller ved at vi arbejder med de sociale aspekter omkring måltiderne

  • at grundlægge børnenes bevidsthed om sund og varieret kost

  • at sikre tilgængelig og opdateret kostinformation for både forældre og personale

  • at kostpolitikken kan være med til at støtte og inspirere forældrene i deres valg af sund mad.